Cantar auto cu platforma din beton - FIX

Durabil si economic

Descriere generala

Cantar auto platforma de beton - FIX

Platforma de cantarire auto (bascula) supraterana cu structura de beton armat. Masurare statica, platforma este asezata pe de 8 celule de masurare (traductori).

Sistem complet cu indicator de greutate, calculator compatibil PC, software dedicat, imprimanta laser. Poate emite tichete de cantar conforme cu HG 1373/2008

Sistemul este avizat metrologic si conform cu H.G. nr. 1373 din 28.10.2008 privind reglementarea furnizarii si transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din Romania.

Sistemul nu include fundatia si rampele din beton ce trebuie executate de beneficiar dupa proiecte puse la dispozitie de furnizor.

Avantaje

Platformele de beton sunt recunoscute ca fiind solutii durabile si economice deoarece ofera urmatoarele avantaje:

 1. Costuri mici deoarece platforma de beton este solutia cea mai economica de realizare a unei platforme de cantarire.
 2. Intretinerea minima (in scopul prevenirii coroziunii). Avand foarte putine componente metalice expuse coroziunii mediului extern, aceasta platforma necesita o intretinere minimala.
 3. Uzura redusa. Miscarile longitudinale ale platformei ca urmare a acceleratiilor ori franarilor vehiculelor cantarite sunt limitate de inertia mare a platformei de cantarire. Aceste miscari uzeaza dispozitivele de limitare si pod duce in timp la uzura articulatiior sferice ale celulelor si la decalibrarea sistemului. Platformele de beton au greutati mari (zeci de tone) si limiteaza eficient aceste miscari longitudinale.
 4. Posibilitatea executiei in regie proprie Intrucat majoritatea costurilor de executie ale unui astfel de sistem de cantarire consta in lucrari de constructii civile (fundatie, rampe, confectie metalica rama si armatura, turnare beton in rama, servicii de transport, sudura, inchiriere macara etc.), la cerere, aceste lucrari, in totalitate (kit componente) sau selectiv, pot fi incredintate spre executie in regie proprie beneficiarului pe baza proiectelor puse la dispozitie de furnizor. Astfel, unii beneficiari pot valorifica eventualele metode mai eficiente de a procura materiale de constructii, pot subcontracta aceste lucrari unor firme partenere ori in vederea realizarii de compensari, pot utiliza forta de munca proprie etc.
 5. Rigiditate exceptionala a platformei de cantarire Acest lucru permite obtinerii de sisteme robuste si stabile ce pot fi reglate in tolerante de precizie mai ridicate, in special in cazul cantaririi vehiculelor cu sarcina concentrata pe unele osii
 6. Expansiune termica redusa In comparatie cu sistemele de cantarire cu platforma de metal, cele din beton au coeficienti de expansiune (dilatare) termica mai mici si sunt mai putin expuse problemelor de variatie dimensionala vara/iarna sau zi/noapte.
 7. Aderenta ridicata a pneurilor In comparatie cu sistemele de cantarire cu platforma de metal, platformele de beton ofera o aderenta excelenta pneurilor vehiculelor cantarite, reducand riscul de alunecare.
 8. Platforma este plina si poate fi traversata si de vehicule inguste In comparatie cu sistemele de cantarire cu platforma de metal ce au de regula structura proiectata sa reziste la sarcina maxima doar in zonele in care calca rotile unui camion obisnuit, platformele de beton ofera o suprafata plina pe intreaga latime a cantarului ce poate fi traversata si de vehicule cu ecartament mai mic chiar daca au sarcina mare (de exemplu motostivuitoarele, autoturisme, utilitate sau carute).
 9. Proiect adaptabil Fiind un produs realizat local, cantarele cu platforma de beton pot fi adaptate cu usurinta unor nevoi specifice (adaptare dimensionala la orice fundatie deja construita, cantare cu dimensiuni nestandard, capacitate de cantarire crescuta la 80 sau 100 tone, proiecte unicat etc.).

Dezavantaje

 1. Termenul de executie mai lung cu minim 15 zile din cauza duratei de intarire a betonului.
 2. Platforma este mai greu relocabila data fiind greutatea foarte mare a acesteia. Totusi, cu echipamentele potrivite (macara si transport pe trailer) aceasta se poate face. Astfel, aceasta solutie poate fi relocata in cazurile in care acest lucru nu este necesar mai des de 1,5-2 ani.
 3. Dependenta de conditiile meteo minimale necesare pentru intarirea betonului.

Caracteristici tehnice

Indicator de greutate LD 5204 INOX
Celule de sarcina 8 celule de sarcina Leon Engineering CP30, INOX, C4, IP68
Indicator de greutate Leon Engineering LD5204, carcasa INOX, display LED
Capacitate maxima 60,000 kg, diviziune 20Kg, optional 80,000 Kg
Lungimi disponibile 14, 16 sau 18m x 3m latime
Inaltime platforma 400mm
Gama de temperatura -30C/+70C
Gama de temperatura compensata -10C/+40C
Protectie la suprasarcina > 150%
Protectie la suprasarcina extrema (termen scurt) > 250%

Software specializat

Tichet de cantar conform HG 1373/2008

Impreuna cu sistemul de cantarire va oferim un software-ul Master Vision specializat in gestiunea cantaririlor. Acest software comunica prin intermediul unei interfete seriale cu indicatorul de greutate si afiseaza masuratorile, gestioneaza datele clientilor, ale vehiculelor si cantaririlor eliberand si tichetul de cantar conform cu cerintele Anexei 2 din HG 1373/2008.

Acest program inregistreaza data, ora si valoarea fiecarei cantariri impreuna cu vehiculul cantarit, configuratia acestuia, tipul de material cantarit si datele operatorului. Programul tine cont de ordinea cantaririlor, permite intercalarea vehiculelor (un vehicul cantareste tara iar urmatorul masa bruta) si avertizeaza operatorul cand poate prelua datele (mometul stabilizarii valorii masurate).

Programul permite generarea de rapoarte statistice cu valorile cantaririlor dupa produs, client, vehicul etc.

Servicii suplimentare

Celula de sarcina CP30

Servicii incluse in oferta, asigurate de furnizor

 • Transport rama metalica si echipamente la locatia aleasa de beneficiar
 • Turnare beton in rama metalica a platformei
 • Instalare, reglaje, punere in functiune, calibrare sistem de cantarire
 • Asigurare camion cu mase etalon (20t) in vederea reglajelor, calibrarii si verificarii metrologice initiale (conformitate CE)
 • Eliberare document de conformitate pentru utilizarea cantarului in aplicatii comerciale (valabil 1 an)
 • Instalare software gestiune cantariri si eliberare tichete conforme cu HG 1373/2008
 • instruire operator PC privind modul de lucru
Servicii asigurate de beneficiar
 • Constructia rampei de acces si a fundatiei conform cu proiectul asigurat de furnizor
 • Realizare impamantare dedicata pentru platforma de cantarire
 • Asigurare macara pentru asezarea ramei metalice in pozitie
 • Cabina de cantarire cu priza 220V cu impamantare

Salt in partea de sus a paginii

Preturi

Pentru cereri de oferta va rugam sa sa ne contactati specificand lungimea platformei dorite si locatia unde doriti sa fie instalat sistemul de cantarire.